Hvilken type tandbørste skal jeg vælge?

Der er mange former, størrelser og stilarter af tandbørster på markedet og det kan derfor være forvirrende at finde den rigtige. Derfor giver vi dig en guide til hvad du skal kigge efter:

  • De fleste tandlæger er enige om, at en blød tandbørste er bedst til at fjerne plak og snavs fra dine tænder. Specielt børn skal bruge en meget blød tandbørste med et lille hoved.
  • Når det kommer til håndtaget og formen af hovedet, vælger du hvad der er mest behageligt for dig. Den bedste tandbørste er en, der passer til din mund og giver dig mulighed for nemt, at nå alle tænder.
  • For mange er en elektrisk tandbørste et godt alternativ i sær for dem der har svært ved børstning eller har begrænset fingerfærdigheder. Den elektriske tandbørste kan især være nyttig for børn, der ikke kan sidde stille længe nok til korrekt børstning af deres tænder med en almindelig tandbørste.

 

Hvor tit skal jeg udskifte min tandbørste?

Du bør udskifte din tandbørste, når den begynder at vise slid eller hver tredje måned. Undersøgelser viser, at efter tre måneders normal slitage, er tandbørsten langt mindre effektiv til at fjerne plak fra tænder og tandkød i forhold til en ny tandbørste. Børsterne nedbrydes og mister deres effektivitet til at børste alle de vanskelige hjørner omkring dine tænder. Det er også vigtigt at udskifte tandbørsten, hvis du har været syg, da børsten kan indsamle bakterier der kan føre til ny infektion.

 

Hvordan kan jeg passe på min tandbørste?

For at holde tandbørsten og dig sund, skal du lade tandbørsten tørre ud i mellem tandbørstningerne. Tandbørsten kan være grobund for bakterier og svamp, som efter et stykke tid kan bygges op til et betydeligt niveau. Derfor er det vigtigt, at du efter tandbørstningen, ryster den kraftigt under vandhanen, og opbevar den i en oprejst position, så den kan lufte ud.

 

33 11 44 99