Gode råd om mundhygiejne

God mundhygiejne resulterer i en sund mund med en god og frisk ånde. Du har god mundhygiejne hvis:

  • Dine tænder er rene og fri for snavs.
  • Tandkødet er lyserødt og gør ikke ondt eller bløder, når du børster tænder.
  • Du har ikke et konstant problem med dårlig ånde.

Hvis dit tandkød gør ondt eller bløder mens du børster, eller du oplever vedvarende dårlig ånde, skal du besøge din tandlæge. Disse forhold kan indikere, at der er et problem med din mundhygiejne.
Dine tandlæge kan lære dig nogle teknikker der forbedrer din mundhygiejne og kan hjælpe dig med, at påpege områder af din mund, der kræver ekstra opmærksomhed under tandbørstningen.

 

Hvordan praktiserer man god mundhygiejne?

Opretholdelse af god mundhygiejne er en af de vigtigste ting, du kan gøre for dine tænder og tandkød. Udover at sunde tænder får dig til, at se og føle dig godt tilpas, så giver det dig også mulighed for, at spise og tale ordentligt. God mundhygiejne er altså vigtigt for dit generelle velbefindende.

Daglig forebyggende pleje, herunder korrekt tandbørstning og brug af tandtråd, vil hjælpe med at stoppe evt. problemer, før de udvikler sig. Det er også langt mindre smertefuldt, billigere og ikke så bekymrende.

Udover regelmæssige besøg hos tandlægen, er der enkle trin du kan bruge for, at mindske risikoen for at udvikle huller i tænderne, tandkødsbetændelse og andre tandproblemer:

  • Børst grundigt dine tænder to gange om dagen og benyt tandtråd dagligt.
  • Spis en afbalanceret kost og begræns søde snacks imellem måltiderne.
  • Brug en tandpasta der indeholder flour.

 

Hvilken virkning har kosten på mundhygiejnen?

Kosten har en stor indvirkning på din generelle sundhed, men ordentlig ernæring er også vigtig for, at have sunde tænder og tandkød. En velafbalanceret kost giver dine gummer og tænder de vigtige næringsstoffer og mineraler der gør, at tænderne forbliver stærke og modstår infektioner. Fast og fiberrige fødevarer, såsom frugt og grøntsager har tendens til at hjælpe med at rense tænderne. Bløde og klæbrige fødevarer har tendens til at forblive mellem tænderne og producere mere plak.

Hver gang du indtager fødevarer og drikkevarer, der indeholder sukker og stivelse, produceres der syre, som angriber dine tænder i 20 minutter eller mere. Det giver skader på tandemaljen og kan bidrage til tandkødsygdomme.

 

Kilder: http://www.colgate.com/app/CP/US/EN/OC/Information.cvsp

33 11 44 99