Gode råd til dig med tandlægeskræk

I Danmark er der mange mennesker, der lider af tandlægeskræk i mindre eller højere grad. Derfor undlader mange at besøge tandlægen regelmæssigt, og dermed kan risikoen for alvorlige tandproblemer stige. Hos CityDent har vi stor erfaring med tandlægeskræk. Vi forstår, hvor vigtigt det er at give tid og plads til dine behov, så du kan få en oplevelse hos os, der gør dig tryg under hele forløbet. 

Hvad er tandlægeskræk?

Tandlægeskræk er en form for angsttilstand, hvor dit indre alarmberedskab forsøger at gøre dig opmærksom på noget farligt. I Danmark er der ca. 10% af befolkningen, der lider af skræk for at besøge tandlægen i mindre eller højere grad.

Grundlæggende er tandlægeskræk ikke møntet mod tandlægen, men selve behandlingen eller de instrumenter, tandlægen gør brug. Patienter frygter et tandlægebesøg af flere grunde. Ofte er det fordi, de ikke føler sig tryg ved en behandling i munden. Af og til kan det dog også være fordi, at de føler sig pinligt berørte over, at de tidligere ikke har behandlet deres tænder ordentligt. Eller at de oplever et slags kontroltab ved at gå til tandlægen. Under alle omstændigheder er det vigtigt, at du er ærlig over for din tandlæge, hvis du lider af en mindre eller større form for tandlægeangst. Din tandlæge kan nemlig hjælpe dig med at sammensætte et forløb, der gør dig tryg. Og det er vigtigt, da et jævnligt tandlægebesøg er nødvendigt, hvis du vil bibeholde sunde tænder og et godt helbred resten af livet.

Hvordan kan din tandlæge hjælpe dig?

Hvis du oplever tandlægeskræk er det først og fremmest vigtigt, at du finder en tandlæge, du stoler på og fortæller om din frygt. I fællesskab kan I således sammensætte et forløb, der gør det trygt for dig at gå til tandlægen. Det er meget vigtigt, at du er opmærksom på, hvordan du kan finde et forløb, du føler dig tryg ved, da et jævnligt tandlægebesøg sikrer dig mod tandproblemer i fremtid. Både i form af slemme smerter og store tandlægeregninger.

Viden er ofte en god metode til at overkomme sin angst for at gå til tandlægen. Stil spørgsmål til din tandlæge såsom:

Hvad kommer du til at opleve ved tandlægen?
Hvordan foregår et tandeftersyn?
Hvad gør tandlægen, hvis du har et hul?
Hvorfor bruger tandlægen, de instrumenter til at behandle dig?

Du kan lukke en stor del af luften ud af tandlægeskrækken, hvis du sætter dig ind i, hvad du rent faktisk kommer til at opleve. Disse spørgsmål bidrager til, at du bliver klogere på dit næste tandlægebesøg, hvilket kan gøre dig mere tryg i tandlægestolen.

CityDent kan hjælpe med din tandlægeskræk

Hos CityDent er dine tænders sundhed vigtig for os. Derfor vil vi gerne hjælpe dig, så godt vi kan, og det inkluderer også at håndtere din tandlægeskræk på bedst mulig måde. Når du møder op i klinikken, tager vi os god tid til at forklare dig, hvad der kommer til at ske, og vi behandler dig i dit tempo. Spørg os endelig om alt det, du er i tvivl om, og fortæl os, om der er helt specifikke dele af tandlægebesøget, du har det meget svært ved. Det giver os mulighed for at sammensætte et forløb, de er behageligt for både dig og for os.

Det betyder ikke at være en angstprovokerende oplevelse at gå til tandlæge. Ring til CityDent, så vi hurtigst muligt kan finde en tid til dig. Du kan bestille tid på www.citydent.dk eller ringe til os på tlf. 33 11 44 99.

33 11 44 99