Derfor er fluor godt for tænderne

Når der bliver talt om tandsundhed, bliver der ofte talt om fluor. Men ved du, hvad flour er, og hvorfor det er sundt for tænderne? Hos CityDent anbefaler vi altid fluortandpasta, og her kan du læse lidt om, hvorfor vi er så glade for fluor.

Fluor – hvad er det?

Fluor er et helt naturligt grundstof, som findes overalt omkring os i både vand og mad. Det er videnskabeligt bevist, at mennesker, som vokser op i områder, hvor fluorindholdet i drikkevandet er højt, generelt har en bedre mundsundhed og færre huller end mennesker i områder, hvor fluorindholdet i vandet er lavt. Denne viden har resulteret i, at der i dag tilsættes fluor til langt de fleste tandpastaer – og fluor er en af de vigtigste grunde til, at tandsundheden generelt er blevet forbedret gennem tiden. Når du spiser eller drikker, bliver dine tænder udsat for bakterier og syreangreb, som kan skade dem. Fluor medvirker til, at eventuelle skader på emaljen bliver repareret, og emaljen bliver også stærkere og mere modstandsdygtig af fluor. Derfor anbefaler vi hos CityDent fluortandpasta som en del af den almindelige tandpleje.

Fluor i tandpasta er ikke farligt

Fluer har gennem tiden både været populært og senere udskældt. I denne diskussion er det vigtigt, at skelne mellem de forskellige typer af fluor, der findes. Den slags fluor som kan være farligt i store mængder er den organiske fluor, der er tale om. Det er den slags fluor, der for eksempel bruges til at gøre materialer fedt- og vandafvisende.

Den uorganiske fluor, som er i tandpasta, er derimod ikke farlig. Tværtimod kan det have alvorlige konsekvenser for din tandsundhed, hvis du undgår fluor. Det kan være forvirrende at finde rundt i, hvad der er sandt og falsk, når det kommer til fluor, og derfor synes vi, at du skal kontakte os hos CityDent og få råd og vejledning.

Hvis du ønsker vejledning selv at tage ansvaret for din tandsundhed, kan du tage en snak med din tandlæge. Under et almindeligt tandeftersyn kan du få råd til, hvordan du fremadrettet selv kan passe på dine tænder og sikre dig et sundt tandsæt i fremtiden.

Ring til CityDent, hvis du ønsker at bestille tid til et tandeftersyn inkl. vejledning i tandpleje. Du kan bestille tid på www.citydent.dk eller ringe til os på tlf. 33 11 44 99.

33 11 44 99