Tandkroner

Hvad er en Tandkrone

En tandkrone er en stærk, præcist tilpasset og tætsiddende hætte, der beskytter tanden og samtidig forbedre tandens tyggefunktion.
Hvorfor en Tandkrone

Der er 2 grunde til at tanden skal have en krone:

1. Det er teknisk umuligt at etablere en tæt plastfyldning fordi hullet er for stort. Er fyldningen utæt vil der trænge bakterier ind under fyldningen og der udvikles caries.

eller:

2. Tanden er svækket af fraktur, rodbehandling eller større huller og derved har tanden behov for en “forstærkning”. Kronen virker som et spændebånd omkring tanden og beskytter mod yderligere fraktur.

Hvordan ser en krone ud

En tandkrone kan laves af guld, metal-keramik eller fuldkeramik.

Keramikkronen er i dag den mest benyttede fordi den er pænest. Kronen består indvendig af en metalhætte hvorpå der brændes porcelæn. Tandlægen eller tandteknikeren laver en farveprøve, som det tandtekniske laboratorium benytter under fremstillingen. Til kindtænder anbefales metal-keramik fordi det er den stærkeste løsning.

Til fortænderne kan du vælge en fuldkeramisk krone, hvor æstetikken er højest. Det er en meget smuk løsning, som desværre endnu ikke kan benyttes i kindtandsområdet.

Behandling

Behandlingen foregår over 2 besøg i en periode på 10-15 dage. Ved første besøg rengøres tanden, bores til og der tages aftryk. Vi forsøger at bevarer så meget som muligt, af din naturlige tand. Dernæst fremstiller vi en midlertidig tandkrone af et plastmateriale, som erstatter den manglende tandkrone i behandlingsperioden. Aftrykket sendes til et dentallaboratorium, som specialfremstiller tandkronen, så den passer præcis ind i din tandrække, både med hensyn til farve, form og funktion. Ved 2. besøg fintilpasser vi tandkronen, og du vil få udleveret et spejl. Først når du har godkendt farve og facon sætter vi den fast med en stærk cement.

Garanti

Efter endt behandling, vil du få udleveret et dokument som oplyser om guldindholdet i inderkappen af tandkronen, samt et garantibevis på selve materialet, som ifølge lovgivningen i Danmark lyder på 5 år.

Det er en selvfølge, at vi gør os umage hver gang. Du får den bedst tænkelige behandling og det bedste resultat. Vi gør vores yderste for, at du kan gå herfra med et stort smil.

33 11 44 99