Tandblegning

Muligheder med Tandblegning

Misfarvning på emaljen

Eksterne misfarvninger er farvestoffer fra mad og drikkevarer som kaffe, the, lakrids og tobak, der sætter sig ude på tandens emalje. Denne form for misfarvning, kan nemt fjernes hos tandplejeren uden en tandblegning, men ved hjælp af en almindelig tandrensning og en pulverpulering med ”Air Flow”.

Air Flow er en spray af luft, natriumbikarbonat og vand, som sprøjtes på tandens overflade. Dette gør at det er muligt, at komme helt ind i de små ujævnheder i emaljen og i mellemrummene. Resultatet af denne behandling giver et smukkere og hvidere smil, end ved en almindelig tandrensning. Læs mere under “Airflow”

Misfarvning af enkelte tænder

Interne misfarvninger kan opstå i forbindelse med en død nerve, specielt efter et traume på tanden. En skade kan medføre en lille blødning inde i tanden. Blodpigmenter kan herefter aflejres i det hårde tandvæv og misfarve den så tanden fremstår blålig eller sort.

Har du en misfarvet tand kan man lave en intern tandblegning. Det udføres ved at lægge noget blegemiddel ind i tanden i en kort periode 3-4 dage. Når tanden har fået den ønsket farve, fjernes blegningsmidlet og der ilægges en lille plastfyldning.


Før tandblegning
Før: Patienten henvender sig med et ønske om hvidere tænder
Efter tandblegning
Efter: Patienten har fået lavet en tandrensning og tandblegning.

Generel tandblegning af tandsættet

Der er kommet ny lovgivning vedr. klinikblegning. På nuværende tidspunkt kan vi som udgangspunkt kun tilbyde hjemmeblegninger. Der er dog tilfælde hvor en klinikblegning kan godkendes af tandlægen, så kontakt os gerne med henblik på en konsultation hvor vi gennemgår dine muligheder.

Tandens emalje er opbygget af små krystaller, imellem dem findes der noget væske, som kan blive misfarvet med tiden. Er dine tænder gullige fra naturens side, eller ønsker du bare et hvidere smil, er det muligt at lave en tandblegning af hele tandsættet.

Nogle patienter oplever at tænderne er følsomme for kulde og varme i nogle dage efter tandblegningen. Har du plastfyldninger i blegeområdet, må man være indstillet på, at disse måske skal udskiftes efter behandlingen, da disse ikke bleges i takt med tandblegningen af de andre tænder.

Det er umuligt at blege sig til kridthvide tænder, uden at ødelægge tænderne. De fleste personer med meget meget hvide tænder har fået lavet plast-/porcelænsfacader.

Resultatet af en alm. tandblegning kan varierer meget fra person til person. Som regel vil resultatet blive 1-2 niveauer lysere, men der er mange faktorer som spiller ind. Derfor laver vi altid en lille forundersøgelse af tandsættet, hvor vi vurdere om det er muligt at blege, og om det evt. er en anden behandling der skal til for at du som patient får det ønskede resultat af behandlingen. Det er som hovedregel muligt at blege eksterne farvestoffer i det yderste lag af emaljen, såsom kaffe, the og rødvin.

En forundersøgelse koster 261 kr. men er gratis i forbindelse med en behandling.

33 11 44 99