Paradentose

Paradentose kompetance

Inge har arbejdet med paradentosebehandlinger i 35 år, og sørger for konstant at uddanne sig og holde sig opdateret med den nyeste viden.

Senest har hun gennemført et 118 timers avanceret paradentosekursus arrangeret af Dansk Tandlægeforening med undervisere fra hele verden, omfattende alt fra mikrobiologi til den praktiske udførelse af behandlingerne. Konceptet er i dag implementeret på klinikken og varetages af tandlægerne i samarbejde med vores 2 dygtige tandplejere Katrine og Simone. Vi kan nu opnå endnu bedre resultater med paradentosebehandlingen, noget vi som behandlere glæder os over, og som vores patienter oplever som en stor lettelse.

Kurset ”Revolution og evolution i paradontologien – Et systematisk paradontalt terapeutisk koncept” blev afholdt på Hindsgavl Slot, hvad der i sig selv var en oplevelse, og med de ypperste internationale undervisere. Hovedforelæseren er en af verdens førende indenfor paradontologi professor, PhD , MD, dr. Odont Nicklaus P. Lang fra University og Hong Kong. Blandt andre gæsteforelæsere kan nævnes Christoffer Ramseier (USA) , Sandro Cortellini (Italien) og Bjarni Pjeturson mfl.

At alle disse kapaciteter kom til Danmark med veldokumenteret, evidensbaseret undervisning på universitetsniveau, skyldes et stort engagement og initiativ fra tandlægerne Lone Sander Ph.d og Mette Rylev P.hd.

Når vi har undersøgt dig, vil vi give et uforpligtende overslag på behandlingens varighed og pris.

Hvad er Paradentose?

Paradentose er ”de løse tænders sygdom”. På grund af bakterierne, der ved tandkødsbetændelse er tilstede, nedbrydes knoglen. Når tanden begynder at miste sin støtte og hæfte til knoglen, vil tanden, på længere sigt, blive løs – heraf ”de løse tænders sygdom”.

Hvorfor får man Paradentose

Sygdommen skyldes bakterier ved tandkødet. Hvis tand- og rodoverflade er ru af tandsten, vil bakterierne hæftes så stærkt, at det ikke er muligt at holde rent nok ved almindelig hjemmetandpleje. Og på grund af tandstenen vil dit eget indbyggede ”sprinklersystem”, ikke fungere. Bakteriebelægningen på tænderne vil ændre karakter til sygdomsfremkaldende bakterietyper, og betændelse opstår. Derved holdes tandkødsbetændelsens og parodontosens sygdomsaktivitet ved lige, indtil man får bedret forholdene. Mulighed for opheling kan ske.

Hvordan behandles paradentose

Den væsentlige behandling er at genskabe glatte overflade, -tandrensning. Effektiv behandling af parodontose er i stor grad afhængig af følgende faktorer: Grundig instruktion i tandpleje og daglig hjemmetandpleje samt regelmæssige kontroller og tandrensninger hos tandplejer og tandlæge.

Tandsten og anden ru belægning på tænderne og tændernes rodoverflade renses væk, sådan at overfladen bliver helt glat. Det vil for nye bakterier være sværere at sætte sig fast på den helt glatte overflade, og man får på den måde et lille forspring til bedring ved samtidig daglig og grundig hjemmetandpleje.

I fremskreden sygdomstilstand uden bedring, eller kun med ringe bedring kan det blive nødvendigt at operere.


Paradentose, begyndende knogletab
Begyndende knogletab
Røntgenbillede af tænder med begyndende knogletab
Fæstetab pga. paradentose
Fæstetab pga. paradentose
Røntgenbillede med knogle-fæstetab. Billederne er taget med fem års mellemrum af den samme patient

Symptomer

Oftest er der ingen symptomer. Hvis der er symptomer, er det blødning ved tandbørstning, dårlig ånde, ømhed ved tandbørstning og måske løsning af tænderne. Men løsning af tænderne kan de fleste ikke mærke.

33 11 44 99